Styling

The sense center

The central block of the new campus of Hangzhou Normal University under the WSP Architects project.

information:

Hangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The author’s team, led by WSP Architects, has been entrusted to Ghana and Chen Lin with the central campus, consisting of more than ten independent colleges in different architectural styles. For them it was necessary to create a “core” with the administrative part, the urban institute of Hangzhou, the library, the teaching and student center, the hotel, the conference halls, the theater, etc. As a result, they occupied an area of ​​160,000 m2.

The sense centerHangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

It was decided to place all parts of the program in the buildings around the perimeter of the site in six hectares, simultaneously independent and connected with each other. In the middle, a square was created, through which the central axis of the campus passes, linking it to the metro station.

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

At the heart of the project is a modular system that facilitated the construction, allowed to increase its quality and gave the possibility in the future to adjust the complex to the changing needs of the university.

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The choice in favor of several buildings instead of a single volume allowed to create a better urban environment on the campus. The height of the buildings assigned by the customer was reached, but the resulting “towers” are perceived as a kind of observation platform in the landscape, from which views are opened to the national park – Sisi bogs – and historical shopping areas.

The sense center

Hangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense centerHangzhou Normal University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

The sense center

Hangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Pedagogical University © Ruijing Photography / Zhang Hui

Hangzhou Normal University © WSP Architects

Hangzhou Normal University © WSP Architects

The sense center

Hangzhou Normal University © WSP Architects

Hangzhou Normal University © WSP Architects

The sense center

Hangzhou Normal University © WSP Architects

Hangzhou Normal University © WSP Architects

The sense center

Hangzhou Normal University © WSP Architects

The sense centerHangzhou Normal University © WSP Architects

The sense centerHangzhou Normal University © WSP Architects

The sense centerHangzhou Normal University © WSP Architects

Hangzhou Normal University © WSP Architects

Hangzhou Normal University © WSP Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *